top of page
VÅRA TRÄNINGSGRUPPER
MINI barn 3-4 år + förälder (endast i Johanneberg)
1 träning/vecka = Gruppen introducerar de allra yngsta till capoeira i tryggt sällskap av en förälder. Passet är mycket lekbetonat, inom ramen för capoeira, och är också en fin stund för dig som förälder tillsammans med ditt barn. Många övningar gör ni tillsammans i par, andra en och en. Observera att man som förälder på föräldraträningen förväntas vara med och träna efter bästa förmåga och följa tränarens instruktioner tillsammans med ditt barn. Du bör inte korrigera ditt barn för mycket utan bara uppmuntra och delta och låta tränaren sköta undervisningen i salen.
batizado.jpg
treino17.jpg
BARN 5-8 år
1 träning/vecka = Gruppen är blandad med barn som tränat tidigare och barn som är helt nya. Gruppen introducerar barn till gruppträning i allmänhet och fokuserar på lekfullhet och grunderna i capoeiran. Vi har flera olika barngrupper, som benämns t.ex. A, B osv i schemat. I anmälan väljer du vilken av grupperna du vill att ditt barn ska träna i utifrån vilket schema som passar er bäst. Vissa barngrupper tränar integrerat med ungdomar.
FÖRÄLDRATRÄNING (till BARN 5-8 år)
4 möjliga träningar/vecka = För intresserade föräldrar till barn i barngrupperna (se ovan). Du anmäler dig som vuxen/förälder och är då välkommen på vuxenträningar samt att du får komma på ditt barns träning. Det blir då föräldraträningen en dag i veckan tillsammans med barnen samt att ni erbjuds ytterligare tillfällen i veckan med vuxengrupp. Våga testa capoeira och upptäck vad det är era barn fascineras av! När ni ändå skjutsar barnen till träningen och befinner er i lokalen kan ni alltså ta tillfället i akt och samtidigt passa på att träna själva! Observera att man som förälder på föräldraträningen förväntas vara med och träna efter bästa förmåga och följa tränarens instruktioner. Du ska inte agera tränare till ditt barn utan den rollen överlåtes till tränaren för att tränaren ska kunna behålla sin auktoritet i salen. Vill du som förälder inte delta på vuxenträningarna som erbjuds utan enbart på ditt barns lektion går det såklart bra, du väljer hur ofta du vill och kan träna och kan också variera intensiteten, men anmälan är densamma (vuxen/förälder).
batizado 11.jpg
batizado 24.jpg
UNGDOM 9-14 år
2 träningar/vecka = Grupperna är blandade för nya elever och gamla elever av alla nivåer. Träningen är utmanande för varje individ och kraven på alla plan högre än i barngrupperna då ungdomar i denna ålder har stor potential och fysiskt goda utvecklingsmöjligheter. Här är alltså träningen mindre lekbetonad och går mer åt vuxenhållet och disciplinen mer påtaglig. Det går dock utmärkt att komma som nybörjare även här! I ungdomsgrupperna jobbar vi också extra medvetet med attityd, disciplin och kompisskap samt uppmuntrar de som vill att börja ta steget till att lära andra. Detta är några av de strategier vi utvecklat för att hålla kvar ungdomar i sporten och uppmuntra till fortsatt träning framåt i livet. Vissa ungdomslektioner är integrerade med vuxna.
VUXNA/FÖRÄLDRAR
​4 träningar/vecka = I våra vuxengrupper tränar såväl nya som gamla elever blandade, och lektionerna varierar i svårighetsgrad och upplägg från gång till gång. Två lektioner i veckan är capoeiraträning som den är mest känd, och ett tillfälle i veckan har vi ett bredare fokus med bland annat rytm, musik, afrobrasilianska inslag i capoeirakulturen med mera. Det fjärde tillfället är ett pass med s.k. fri träning vilket innebär att träningssalen finns disponibel för att träna det man själv vill träna på, med stöd av en tränare på plats. Alla välkomnas, stora, små, vältränade, otränade, nybörjare, erfarna. Här finns plats för alla, tveka inte att våga komma och prova på om du känner dig osäker på om capoeira kan vara något för dig! Capoeira kan utövas av alla - utifrån var och ens förutsättningar. Är du förälder får du utöver vuxenlektionerna också komma på ditt barns träning om du så önskar (avser barn 5-8 år).
tjejl„ger 2.jpg
treino 15.jpg
VUXNA/FÖRÄLDRAR UNLIMITED
Obegränsade träningar för vuxna. Du är välkommen så ofta du vill och kan på träningar i Johanneberg, Kungsbacka och Mölndal, och du kan också träna tillsammans med ditt barn. Det innebär många möjliga träningsdagar/vecka och många olika pass där du själv avgör från vecka till vecka vad som passar dig bäst.
ALLA KAN GINGA
Har du eller ditt barn särskilda behov och tex en diagnos av betydelse, eller någon form av funktionsnedsättning? Vi har medlemmar med särskilda behov som fungerar alldeles utmärkt i ordinarie grupper men det kan underlätta för tränaren att vara medveten om t.ex. eventuella diagnoser. Andra kan ha mer specifika behov som inte alltid kan tillgodoses inom ramen för den vanliga verksamheten. Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör särskilda behov eller osynliga funktionsnedsättningar.
 
bottom of page