ACADEMIA REAGL CAPOEIRA SUÉCIA​​

JOHANNEBERG, Gyllenkrooksgatan 10B, våning 2

 

GRUPPER

 

TRÄNING

MINI förälder+barn född 2016-2017

1 träning/vecka = Gruppen introducerar de allra yngsta till capoeira i tryggt sällskap av en förälder. Passet är mycket lekbetonat, inom ramen för capoeira, och är också en fin stund för dig som förälder tillsammans med ditt barn. Många övningar gör ni tillsammans i par, andra en och en. Observera att man som förälder på föräldraträningen förväntas vara med och träna efter bästa förmåga och följa tränarens instruktioner tillsammans med ditt barn. Du bör inte korrigera ditt barn för mycket utan bara uppmuntra och delta och låta tränaren sköta undervisningen i salen.

 

BARN född 2012-2015

1 träning/vecka = Gruppen är blandad med barn som tränat tidigare och barn som är helt nya. Gruppen introducerar barn till gruppträning i allmänhet och fokuserar på lekfullhet och grunderna i capoeiran. Vi har två olika barngrupper som benämns 1 och 2 i schemat. Barngrupp 2 tränar tillsammans med ungdomar. I anmälan väljer du vilken av grupperna du vill att ditt barn ska träna i, grupp 1 eller 2, utifrån vilket schema som passar er bäst.

 

Föräldraträning 

2 träningar/vecka = För intresserade föräldrar till barn i barngrupperna (se ovan). Vi har två föräldragrupper, och du ska anmäl dig till den grupp som motsvarar ditt barns grupp (nr 1 eller nr 2 i schemat). Föräldraträningen sker en dag i veckan tillsammans med barnen samt att ni erbjuds ett tillfälle i veckan med vuxengruppen. Våga testa capoeira och upptäck vad det är era barn fascineras av! När ni ändå skjutsar barnen till träningen och befinner er i lokalen kan ni alltså ta tillfället i akt och samtidigt passa på att träna själva! Observera att man som förälder på föräldraträningen förväntas vara med och träna efter bästa förmåga och följa tränarens instruktioner. Du ska inte agera tränare till ditt barn utan den rollen överlåtes till tränaren för att tränaren ska kunna behålla sin auktoritet i salen.UNGDOM född 2006-2011

2 träningar/vecka = Denna grupp är för nya elever blandat med gamla elever av alla nivåer. Träningen är utmanande för varje individ och kraven på alla plan högre än i barngrupperna då ungdomar i denna ålder har stor potential och fysiskt goda utvecklingsmöjligheter. Här är alltså träningen mindre lekbetonad och går mer åt vuxenhållet och disciplinen mer påtaglig. Det går dock utmärkt att komma som nybörjare även här! I ungdomsgrupperna jobbar vi också extra medvetet med attityd, disciplin och kompisskap samt uppmuntrar de som vill att börja ta steget till att lära andra. Detta är några av de strategier vi utvecklat för att hålla kvar ungdomar i sporten och uppmuntra till fortsatt träning framåt i livet. En dag i veckan tränar ungdomarna tillsammans med vuxna och den andra lektionen sker med enbart ungdomar/barn.

VUXNA

​3 träningar/vecka = Denna grupp är för nya och gamla elever blandade, och lektionerna varierar i svårighetsgrad och upplägg från gång till gång. Två lektioner i veckan är capoeiraträning som den är mest känd, och ett tillfälle i veckan fokuserar vi extra på rytm och de afrobrasilianska inslagen i capoeirakulturen. Alla välkomnas, stora, små, vältränade, otränade, nybörjare, erfarna. Här finns plats för alla, tveka inte att våga komma och prova på om du känner dig osäker på om capoeira kan vara något för dig! Capoeira kan utövas av alla- utifrån var och ens förutsättningar.

VUXNA UNLIMITED

Obegränsade träningar för vuxna. Du har dina främsta träningar i Johanneberg men är välkommen så ofta du vill och kan på träningar även i Kungsbacka och Mölndal, och du kan också träna tillsammans med ditt barn. Det innebär många möjliga träningsdagar/vecka där du själv avgör från vecka till vecka vad som passar dig bäst.

Speciella behov?

Har du eller ditt barn speciella behov tex en diagnos eller funktionshinder? Vi har medlemmar med speciella behov som fungerar alldeles utmärkt i ordinarie grupper men det kan underlätta för tränaren att vara medveten om eventuella diagnoser. Andra kan ha mer specifika behov som inte alltid kan tillgodoses inom ramen för den vanliga verksamheten. Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör speciella behov.