top of page

TRÄNARE

Grundaren av vår grupp och klubbens huvudtränare är Professor Edson Silva från Brasilien. Ansvarig vid hans sida är Professora Chorona. Dessutom har vi flera andra duktiga tränare som hjälper till och håller lektioner på olika orter. Se nedan!

Tränare Professor Edson.jpg

PROFESSOR EDSON SILVA

Huvudtränare & grundare

Edson Silva kommer ursprungligen från Dom Marcolino i nordöstra Brasilien. Han började träna capoeira i Brasilien på 90-talet och flyttade till Göteborg 2006 där han sedan dess sprider capoeirans glädje, kultur, tekniker och musik till såväl stora som små entusiaster. Han har genom åren medverkat i både reklamvideos, TV-program och olika shower. Vid sidan av sitt engagemang inom capoeiran arbetar han som fastighetsskötare.

 

Professor Edson är gruppens grundare och huvudtränare och en karismatisk person som med glimten i ögat tar capoeiran på största allvar. Det är Professor Edsons drivkraft och motivation som gjort att gruppen har en egen unik capoeiraakademi i Johanneberg som huvudsäte och den inreder han och pysslar om så fort han har en stund över.

Tränare Formada Chorona.jpg

PROFESSORA CHORONA

Tränare & operativt ansvarig

Julia Dahlquist, eller Professora Chorona som hon kallas i capoeiran, är spindeln i nätet som håller ihop helheten i allt som gruppen tar sig för. Hon har tränat capoeira i närmare 20 år, genom graviditeter och föräldraledigheter, och är huvudansvarig för träningarna i Mölndal men undervisar även på andra orter. Vid sidan av sitt engagemang inom idrotten arbetar hon som managementkonsult.

 

Sedan många år tillbaka arrangerar hon klubbens årliga tjejläger som är en uppmuntrande och inspirerande plattform för tjejer inom sporten att mötas och utbyta erfarenheter. Julia är en kreativ och energisk själ som alltid har nya idéer på gång.

Tränare Siri 4.jpg

ALEGRIA

Tränare

Siri Linder, i capoeiran känd som Alegria, är uppvuxen i REAGL Capoeira. Siri började träna capoeira som barn, tränade sig igenom ungdomsgruppen, och är nu en av grundpelarna i vuxengruppen där hon bidrar i stort och smått. Hon har under många års tid agerat vikarie efter behov men har sedan hösten 2022 regelbundet undervisning för främst ungdomar.

 

Siri är en hängiven och ödmjuk pedagog som vet att både inspirera och möta varje elev på sin nivå.

image1.jpeg

TOCADOR

Tränare

Gabriel Svensson har i capoeiran tilldelats namnet Tocador (spelman) för sin fallenhet för musik och instrument. Gabriel tränar dedikerat sedan många år och undervisar regelbundet både barn, ungdomar och vuxna och är en mycket pedagogisk, lugn, och engagerad tränare.

 

Gabriel finns alltid med på ett hörn där gruppen finns och ni hittar honom varje vecka både i Mölndal och Johanneberg.

image0.jpeg

DENOITE

Tränare

Viktor Svensson har capoeiranamnet Denoite och är vårt senaste tillskott på tränarsidan. Efter ett antal år som entusiastisk elev ville Viktor även ta klivit in i tränarrollen och undervisar för närvarande främst barn i Johanneberg. Han är i början på sin tränarkarriär men har redan utvecklats enormt mycket och vi ser med spänning fram emot att följa den fortsatta resan.

 

Viktor är en stundtals tystlåten, men icke desto mindre energisk, person som har nära till skratt.

PADRINHOS (FADDRAR)

Fadder Mestre Itapoan.jpg

MESTRE ITAPOAN

Fadder

Raimundo Cesar Alves de Almeida är en legend inom capoeiran. Han har utövat capoeira i över 55 år och är elev till självaste grundaren av Capoeira Regional, den framlidne Mestre Bimba. Mestre Itapoan bor i Salvador i Brasilien och har rest jorden runt på olika event. Det finns inte en capoeirist som inte vet vem han är. Han är utöver en världskändis inom capoeiran också en vän till Professor Edson och REAGL Capoeira.

 

Vid gruppens officiella lansering accepterade Mestre Itapoan att bli officiell fadder för gruppen, s.k. padrinho, och det är vi mycket stolta och tacksamma över!

Mestre Cobra 2_edited.jpg

MESTRE COBRA

Fadder

Naelson de Lima Brito, även kallad Mestre Cobra, är Professor Edsons tränare och den som fick honom att falla för capoeiran. Mestre Cobra har i mycket stor utsträckning format Professor Edson som capoeirist och fört vidare en anda av att utöver de mest traditionella delarna av capoeirakulturen också vilja exponera capoeirans artistiska och mest akrobatiska sidor.

 

Mestre Cobra bor i nordöstra Brasilien där han sedan unga år varit engagerad i att använda capoeira som ett verktyg för att bekämpa socioekonomisk utsatthet bland barn och unga. Han är idag fadder för vår grupp.

bottom of page