top of page

FRÅGOR OCH SVAR

 • Behöver man vara smidig och vältränad för att börja träna capoeira?
  Absolut inte! Alla kan träna capoeira utifrån sina egna förutsättningar och med tiden utvecklas var och en inom en mängd områden som smidighet, styrka, flexibilitet, reaktionsförmåga, kondition osv. Även du som har en skada eller något annat som begränsar dig kan delta, men med utgångspunkt i dina omständigheter. Tränaren kan hjälpa dig att anpassa rörelser efter behov. Det viktigaste är att försöka och att ha roligt!
 • Tränar nybörjare med nybörjare eller hur funkar det?
  Vi delar in våra grupper främst efter ålder snarare än nivå. Äldre barn och ungdomar har generellt en mer utvecklad motorik och uthållighet samt koncentrationsförmåga än yngre barn. Mer erfarna elever hjälper nyare elever att få rätt på grunderna och blir förebilder och nya elever har någon att inspireras av. Även vuxna tränar i blandade nivåer men på träningspassen händer det att vi delar in gruppen i mindre grupper med anpassade övningar.
 • Hur ofta måste jag träna?
  Du kommer så ofta du kan och vill på de träningspass som hör till din valda grupp. Ju mer man tränar, desto lättare går det, men vi har full förståelse för att det ibland finns mer tid och andra gånger mindre, man kan bli sjuk osv. Vi är glada varje gång du dyker upp! Vi tycker det är viktigt att barn och unga ges möjlighet att multiidrotta om de vill. För oss är det viktigaste att man inte slutar med capoeira och därför uppmuntrar vi våra ungdomar att komma regelbundet, snarare än att de behöver komma precis varje träning, om man samtidigt har andra idrotter som ska hinnas med. Hellre lite och länge än mycket och kort period.
 • Jag är nyfiken och skulle vilja prova på en lektion. Går det?
  Gå till anmälan i menyn och fyll i formuläret för Prova på. Föranmälan är obligatorisk. inför vår och höst arrangerar vi särskilda prova-på-tillfällen. Missar du dessa finns möjlighet att prova på under terminen i mån av plats. Att prova på en gång är alltid gratis.
 • Det är mitt i terminen nu. Kan jag ändå börja träna?
  Inga problem! Vi har löpande intag av nya elever i mån av plats. Anmäl dig via hemsidan så ses vi på träningen! Har halva terminen eller mer hunnit gå så erbjuder vi en rabattkod.
 • Får jag som förälder titta på när mitt barn tränar?
  Ingen publik tillåts inne i själva träningssalen för att inte störa koncentrationen hos barnen. Vi tar hand om era barn så de ska känna sig trygga att bli lämnade i salen med tränaren och träningskompisarna. Föräldrar får gärna titta på lektionen utifrån genom fönstren eller glasrutor. Observera att vi uppskattar att du låter tränaren sköta lektionen och inte stör ditt barn när hen är inne i salen, då brukar de ha som roligast och lära sig som mest! Vill du gärna vara inne i salen tillsammans med ditt barn välkomnar vi dig att också börja träna capoeira så kan ni träna tillsammans!
 • Har ni studentrabatt?
  Vi erbjuder en studentrabatt på 20% per person och termin för skolungdomar 15-20 år samt studenter som tränar i vuxengrupp. Rabatten kan ej kombineras med andra rabatter och kan ej fås retroaktivt. Du får rabatten genom att uppge en rabattkod vid anmälan och betalningen på hemsidan. Studentlegitimation ska kunna uppvisas på förfrågan.
 • Vad kostar det att träna capoeira?
  Alla deltagare ska betala två avgifter: medlemsavgift och terminsavgift. Utöver medlemsavgift och terminsavgift tillkommer ibland frivilliga avgifter för särskilda läger eller arrangemang. Medlemsavgiften är 150 kr/person och betalas årligen och täcker medlemskap i förening samt gruppförsäkring till, från och under träningen. Terminsavgiften betalas terminsvis och är olika stor beroende på ålder och antal träningar/vecka. Vi erbjuder viss rabatt för familjer där fler än två personer tränar samt för studenter. Frivilliga avgifter för särskilda läger eller arrangemang kan t.ex. vara vår årliga graderingsceremoni i slutet på vårterminen och vårt årliga tjejläger på hösten.
 • Hur betalar jag avgifterna för träningen?
  Betalning av terminsavgiften sker vid anmälan via hemsidan. Du betalar med kort. I januari varje år (eller när du ansluter till träningen om du kommer efter januari) får du ett separat mail med information om betalning av den årliga medlemsavgiften. Har du frågor om betalning så hör av dig. Vi försöker alltid vara tillmötesgående om du till exempel behöver extra tid för att betala men ändå vill kunna anmäla dig osv. Kontakta oss i god tid så ser vi hur vi kan lösa det.
 • Vi är flera i familjen som tränar. Kan vi få rabatt?
  Vi erbjuder en familjerabatt på 100 kr/person/terminsavgift för alla som är två eller fler som tränar från samma hushåll. Ni får rabatten genom att uppge en rabattkod vid anmälan och betalningen på hemsidan.
 • Vad ska man ha på sig när man tränar?
  Som nybörjare är du välkommen barfota i ett par sköna långbyxor och en t-shirt. Ta med dig en fylld vattenflaska. När man bestämt sig för att fortsätta träna vill vi att man införskaffar den officiella uniformen.
 • Jag vill köpa en uniform. Hur gör jag?
  Först vill vi tipsa om att vi i vår klubblokal i Johanneberg har en låda med begagnade kläder som man får lov att ta gratis ur. Kika gärna där om det finns något som passar, innan du köper nytt. Finns inget lämpligt begagnat eller du vill ha en helt ny uniform så gå till webshopen på hemsidan för att se utbudet. Där finns officiella uniformsbyxor och officiella uniformströjor att kolla på och där ser du vilka (brasilianska) storlekar vi har inne. För att hämta ut uniform behöver du ta dig till vår klubblokal i Johanneberg och där finns även möjlighet att prova ut rätt storlek om du är osäker. I vissa fall kan tränaren ta med din uniform till träningen. Hör av dig till din tränare om du har frågor. Betalning kan ske med kort via webshopen, om du vet vad du ska ha och lägger beställningen där direkt innan du sen kommer och hämtar ut kläderna. Är du osäker på storlek eller annat så rekommenderar vi dig dock att istället först komma att prova, och betala med kort i webshopen samtidigt som uthämtningen.
 • Hur får man sitt rep som man knyter i midjan (gradering)?
  En gång om året i juni har vi en graderingsceremoni och vid den får varje elev visa upp sina kunskaper och graderas av en tränare. Det är enbart vid garderingen som man kan få sitt första rep eller byta till ett högre rep. Alla barn och ungdomar som tränar regelbundet får gradera till ett nytt rep varje graderingsceremoni. Vuxna gör ett graderingsprov vartannat år och är inte garanterade att gradera varje år då kraven för vuxenrep blir högre och högre för varje nivå.
bottom of page