MÖLNDAL

AKTIVITETEN, Frejagatan 1

 

GRUPPER

BARN födda 2013-2016 (grupp A / B / C)

1 träning/vecka -  Gruppen introducerar barn till gruppträning i allmänhet och fokuserar på lekfullhet och grunderna i capoeiran. Observera att det finns tre barngrupper, en grupp A och en grupp B och en grupp C. Man tillhör en grupp och man kan inte växla mellan grupperna. I alla grupper finns möjlighet för föräldrar som vill delta som elev att träna tillsammans med sina barn. Föräldern ska då också anmäla sig, se gruppbeskrivning nedan.

 

Föräldraträning 

4 möjliga träningar/vecka - För intresserade föräldrar till barn i grupp A eller B eller C (se ovan). Föräldraträningen sker en dag i veckan tillsammans med barnen samt att ni erbjuds ett tillfälle i veckan med vuxengruppen i Mölndal och två tillfällen i vuxengrupp i Johanneberg. Våga testa capoeira och upptäck vad det är era barn fascineras av! När ni ändå skjutsar barnen till träningen och befinner er i på Aktiviteten kan ni alltså ta tillfället i akt och samtidigt passa på att träna själva! Observera att man som förälder på föräldraträningen förväntas vara med och träna efter bästa förmåga och följa tränarens instruktioner. Du ska inte agera tränare till ditt barn utan den rollen överlåtes till tränaren för att tränaren ska kunna behålla sin auktoritet i salen. Vill du som förälder främst träna när ditt barn tränar är det såklart helt okej, men vi erbjuder alltså 4 träningsmöjligheter som du själv nyttjar så mycket du vill och kan.UNGDOM f 2006-2011 (grupp C / D)

2 träningar/vecka - Träningen är mindre lekbetonad och mer krävande än rena barnträningen. Ungdomarna i grupp D tränar ensamma 2 gånger i veckan. Ungdomar i grupp C tränar en gång i veckan med grupp D och en gång i veckan tillsammans med barngruppen C. Det går dock utmärkt att komma som nybörjare även som ungdom. I ungdomsgrupperna jobbar vi också extra medvetet med attityd, disciplin och kompisskap samt uppmuntrar de som vill att börja ta steget till att lära andra. Detta är några av de strategier vi utvecklat för att hålla kvar ungdomar i sporten och uppmuntra till fortsatt träning framåt i livet.VUXNA

4 träningar/vecka - En grupp för alla vuxna, studenter, föräldrar mfl. Inga förkunskaper behövs. Kom tränad eller otränad, ung, eller gammal, alla är välkomna! Två träningar i veckan sker i Mölndal, medan den tredje är en särskild bredare lektion som hålls i Johanneberg och som fokuserar på bland annat rytm och de afrobrasilianska inslagen i capoeirakulturen. Det fjärde tillfället är ett pass med s.k. fri träning vilket innebär att träningssalen finns disponibel för att träna det man själv vill träna på, med stöd av en tränare på plats. Du deltar de veckor det passar dig.

VUXNA UNLIMITED

Obegränsade träningar för vuxna. Du är välkommen så ofta du vill och kan på träningar i Johanneberg, Kungsbacka och Mölndal, och du kan också träna tillsammans med ditt barn. Det innebär många möjliga träningsdagar/vecka och många olika pass där du själv avgör från vecka till vecka vad som passar dig bäst.

Speciella behov?

Har du eller ditt barn speciella behov tex en diagnos eller funktionshinder? Vi har medlemmar med speciella behov som fungerar alldeles utmärkt i ordinarie grupper men det kan underlätta för tränaren att vara medveten om eventuella diagnoser. Andra kan ha mer specifika behov som inte alltid kan tillgodoses inom ramen för den vanliga verksamheten. Kontakta oss gärna om du har frågor eller funderingar som rör speciella behov.